Plicurile: intoarcere in timp

V-ati pus vreodata intrebarea cum a aparut plicul? La inceputurile sale plicul era o bucata de hartie de forma patrata ale carui colturi erau impaturite in centru. Modalitatea aceasta de impaturire era si foarte practica intrucat sigiliul de ceara era aplicat in centru si inchidea total plicul, metoda foarte romantica, de altfel. Apoi, scrisoarea era expediata de catre curieri, prin posta.

Din surse istorice aflam ca plicurile au aparut prima data in secolul al XVIII-lea in vitrinele vanzatorului Brighton. Ele erau, de fapt, pachete pentru scrisori de marimi diferite iar aspectul lor era mult diferit de cel al plicurilor care exista acum in comert. Conform legendelor, plicurile au aparut ca urmare a nevoii curtezanelor de a comunica cu cei iubiti, de la distanta. Mesajele erau trimise amantilor iar desfacerea plicurilor parea aproape imposibila. In anul 1840, pe 6 mai, este trimis primul cadou in Marea Britanie cu timbru postal. Tot in acea perioada a aparut si plicul asemanator celui folosit in prezent. Primul plic ilustrat caruia i s-a aplicat timbru a purtat numele lui Wiliam Mulready, un pictor evreu celebru, contemporan acelei perioade.

Astazi, plicurile se regasesc in comert sub diferite modele, in forme si culori cat mai atractive, folosite in scopuri promotionale, plicuri personalizate prin care diverse companii isi fac cunoscut numele si serviciile pe care le propun sau pentru anuntarea evenimentelor speciale. Tipografia digitala si offset Graph Byte realizeaza plicuri personalizate pentru anuntarea evenimentelor speciale din viata dumneavoastra: nunta, botez, onomastica, reuniuni...Profitati de oferta atractiva de plicuri personalizate Graph Byte!